Dagens upptäckt


Naomie har upptäckt sin röst o nu vrålar hon hela dagen. Hon har en liten pipa lilltjejen. Maken o  jag väcktes imorse av att hon skrek ut en massa saker som bara hon förstår. Nu ligger hon här i soffan och gapar för fullt. My god o detta innan hon kan använda ord.

Sen undrar jag finns det något som kallas för 2 månads trotsen? För hon är väldigt bestämd med vad hon vill o inte vill redan.

5 thoughts on “Dagens upptäckt

  1. Hej jag är en ny läsare, har läst från början till nu ..väldigt intressant måste jag säga, du lever livet och jag hejar på dig. Men det är en sak som jag stör mig på det verkar som att du har slängt din ursprungliga kultur överbord för att kunna passa in till max..vilket jag av erfarenhet vet inte behöver vara så man kan både vara svensk och ugandisk, man kan både ha chapatis och köttbullar.

    1. Hej o välkommen, du har läst min blogg o baserat på det jag skriver så tycker du att jag har förkastat mitt Ugandiska urspung o jag är nyfiken på vad man baserar det på? Vad är det som gör mig mindre Ugander?

  2. Tack, tack :-)Det är inget som gör dig mindre ugandan och jag vet ju inte hur du är i verkliga livet men eftersom du heter “Afrikanskan i Sverige” så förväntar man sig nästan automatisk att du ska ha med kulturen från båda hållen och även vad som händer när dessa möts ibland i din vardag. Hur du tacklar det osv. Annars ser jag inte mycket som skiljer din blogg från en vanlig Svensson (inte för att det är ngt fel i det) men tänkte det är synd att man inte gestaltar det bästa från båda världar för det är så få afrikaner som kommer hit och lyckas så bra som du.

    1. Denna blogg handlar i första hand om mig och hur jag ser världen från mina ögon. Efter 22 år i Sverige så har nog både jag och min familj präglats av det land vi lever i inget konstigt med det egentligen men oavsett hur länge jag bor i detta land kommer jag alltid att ses som den afrikanska jag är. Jag talar ett afrikanskt språk hemma, firar jul dubbelt ena delen med makens svenska familj och andra delen firar han med min afrikanska familj och så har vi muslimer i familjen också så det blir andra saker att tänka på där också. Jag vill inte skriva en blogg som fokuserar på vad som gör oss annorlunda utan en som visar att vi alla oavsett bakgrund är nog mer lika än vad vi tror. Tror att min blogg är rätt bred där alla har saker de identifierar sig med. Mina åsikter osv skiljer sig från många, vet inte om det har så mycket med mitt ursprung att göra eller min uppfostran. Jag vet inte vad det innebär att vara Ugander och hur jag skiljer mig från andra pga detta faktum, det enda jag vet är hur jag ska vara jag med allt vad det innebär. Då det finns de som känner mig som läser denna blogg har jag även valt att utelämna vissa detaljer om mitt liv. Det är trots allt internet. Men Svensson eller ej jag är bara jag. Detta är delar ur mitt liv, mina tankar, upplevlser mm. Jag skriver det som jag ser det. Jag jämför mig inte med andra människor o försöker leva på ett sätt jag kan stå för. Jag har en stor familj, jag har mitt språk kvar men jag vill ha alla möjliga människor omkring mig. Vi begränsar oss hela tiden genom att vi ska skilja på allting baserat på ursprung och där man anses som en svikare för att man inte går ut med först invandrare och sen sig själv. Om fler bara tänkte här är jag, antingen gillar du mig eller så gör du det inte men oavsett vilkett så ska det inte ha med mitt kulturella arv att göra så tror jag att många skulle komma klart mycket längre. Så har jag alltid tänkt och det är nog därför jag är där jag är idag och jag är grymt lycklig.Jag hoppas att detta svar förklarar varför min blogg inte handlar om att “jag är afrikan och så här blir jag behandlad” för om jag skrev så skulle det lägga en negativ skugga över något väldigt positivt nämligen det faktum att jag faktiskt är afrikanska och att det går att finna lyckan för det.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s