Råd någon?


Maken o jag har fått erbjudande av hans föräldrar. Dett är att ta över deras hus, ett fantastiskt hus utanför stan med 4 rok på ca 135 kvm, garage, gäst stuga o pool. Hans far har byggt detta hus o de vill inte sälja det till någon annan. Grejjen är att detta hus behöver uppdateras invändigt, utvändigt är huset helt perfekt. Men om vi skulle flytta in så skulle jag ändra precis allt, dvs nytt kök, badrum, nya färger osv.

Det är där skon klämmer, känner på mig att detta skulle skapa en mega konflikt men de kan väl ändå inte förvänta sig att vi ska bara bo sådär plus det ökar värdet på huset om man uppdaterar det eller?

Hur går man varsamt fram eller ännu viktigare hur gör man praktiskt så alla blir nöjda. Jag vill att vi köper huset av dom o då kan vi göra som vi vill samtidigt som de kan komma dit närsom.  

12 thoughts on “Råd någon?

  1. Hmm ja jag förstår den delikata situationen, men tycker nog att det är din mans om ska säga det till sina föräldrar. Om ni vill bo där så bör han säga att jaaa jättegärna, men vi måste nog renovera lite först… eller nåt! Lycka till!

  2. Första frågan är förstås om du VILL bo där.I så fall är det väl inte så konstigt om ni vill sätta er egen prägel på huset och göra om det efter era smaker och behov. Det behöver ju inte vara något fel på huset eller inredningen för att ni ska vilja ändra på det. Alla vill väl ha sin egen stil? Så skulle det ju också bli om ni köpte någon annans hus.Självklart är det i så fall viktigt att ni KÖPER huset TILLSAMMANS.(Inte att din man får huset eller liknande) Då är risken att du inte kommer att känna att det är DITT hem. Vid minsta konflikt i ert äktenskap, någon gång i framtiden, så hamnar du då i underläge.Det finns ingen anledning heller att du ska prata direkt med svärföräldrarna. Självklart bör din man ta diskussionerna.Känn efter vad du själv vill, men akta dig för att hamna i en situation där du hamnar i psykologiskt underläge. det är en dålig situation för ett lyckligt äktenskap!Kram

    1. Tack för dina kloka ord. När det kommer till hur vi gör saker mellan oss så är det alltid 50/50 och jag tar direkt diskussion med hans föräldrar, gillar inte att någon för min talan och jag har en bra relation till dom idag av denna anledning. Men jag är splittrad gällande att bo där, mest pga praktiska saker. Vet att kön ska vara lång in till stan osv. Men de ska öppna en ny motorväg i oktober, vi väntar o ser hur det ser ut då. Men ändå längre resväg till jobbet men jag vet att man vänjer sig vid allting förr eller senare.Får skriva ner hur jag vill ha det men oavsett så hamnar jag aldrig i underläge. Här är delas det på allting.

  3. Mmm jag förstår att det är jobbigt. Vår familj köpte min mormor o morfars hus för flera år sedan. Och vi gjorde om det helt o satte vår prägel på det. Mormor tyckte det blev jättebra när det var klart o förstod att vi ville ha vår egen stil istället för deras. Lycka till!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s