I Sverige har man två barn…..


Satt med syrran o pratade bebisar där jag sa att jag ville ha 3 barn… Oj oj oj vilken het debatt det blev. Hon la fram en lång utläggning om varför man inte ska ha fler än två.

* Man får mindre tid med barnen

* Barnen får sämre kvalitet på sin uppväxt

* Man måste skjutsa o lämna ytterligare en person

* Dagis blir en mardröm då man måste lämna på olika avdelningar

*Man måste vara en supermamma om det ska funka

Sen var det mycket mer men jag slutade lyssna., Satt mest chockad över att hon körde stenhårt med att påtvinga mig sin åsikt. Alla föräldrar är olika, alla barn är olika. Vi har olika tolerans nivåer o man ska aldrig påtvinga din åsikt på någon. Jag vet vad som funkar hos mig, kanske ändrar jag mig sen kanske inte men det ska grunda sig på min egen erfarenhet. Jag har alltid önskat mig ett syskon till. Växte upp med min syster, hade jag vuxit upp med min pappa hade jag haft 23 syskon till o kanske en helt annan attityd. Men barn med många syskon är annorlunda, de skapar ofta snabbare en egen identitet, delar med sig o blir inte lika blyga som två kan bli då de håller sig till varandra. Sen vill jag ha tre, vet inte varför, kan även bli fyra om vi inte tvingades köpa en minibuss då.

Idag ska allt vara så praktiskt, man tänker pengar, aktiviteter o en massa måsten. Om man aktiverar sitt hem så behöver inte ungarna ha hundra aktiviteter. Vissa barn gör grejjer varje dag o då blir det en massa planering.

Jag vägrar tro att det inte går att kombinera arbete med barn, allt handlar om vilja o inställning samt att man är ett team. Vill man så kan man klara det mesta.

 

10 thoughts on “I Sverige har man två barn…..

 1. Det där beror ju på individen, på kvinnan och mannen, hur man vill leva sitt liv, hur mycket man orkar och kan. Hur mycket man önskar fler barn, eller för den delen bara ett. Dock tror jag inte att flera syskon automatsikt gör barnen mer öppna och oblyga utan det tror jag har med många faktorer att göra.Hur många barn man vill/kan skaffa är upp till varje par.

  1. Sant att det beror på fler faktorer men oftast är det så att om man har fler syskon så måste man se till att ta lite plats och då tar man för sig mer. Eller det är vad jag tror.

 2. jag håller med dig, det SKA gå att kombinera alltihopa (säger jag som vill ha många ungar och eget företag). men många ungar är det samma som fler än 4, skulle vara så jäkla roligt att ha ett gäng kids överallt i hemmet. nu har det inte blivit ens det första, för vi skulle hamna i ekonomisk konkurs om vi fick en till att försörja för tillfället, men det är sånt som löser sig med tiden.

  1. Ja nog kostar dom små liven, bara blöjorna går på hur mycket som helst. Visst kan man ta tygblöjor men då skulle tvättmaskinen snurra ännu mer än vad den gör redan.

 3. Knasig syrra du måste ha, iallafall i den här frågan. :-)Jag har tre barn och det enda jag kan ha upplevt som lite problematiskt har varit vid skolavslutningar. Tre olika skolor på samma dag, har tiderna varit olika så har man kört som en galning för att hinna närvara en stund på varje. Men annars har vi föräldrar fått dela på oss och ibland har även mor o farföräldrar fått ta ledigt från jobbet. Så yngla av dig…allt vad du kan…ungar är härliga!

  1. Ja visst är dom härliga dom små liven, jag tittar på busungen o tänker o vad mysigt med syskon till henne.

 4. Ojojoj.. jag är en sådan som tycker lite synd om de som bara varit ett barn, eller två. (inget illa menat).. För precis som du säger så blir de lättare en klick ihop. Och när de väl blir ovänner, blir det väldigt ensamma för stunden.Jag är uppväxt med många syskon, och har även en del syskon som trillat in efter hand. Och det har varit underbart. Min mamma var hemma på heltid från det att min yngsta syster var 3 år.. hon blev sjukpensionär tidigt tyvärr för henne. Men oj vilken tur, och lyx för oss. FÖr de där föräldrarna jobbar, så är det ju ofta enkelt löst då den äldsta troligt hunnit upp i 8-9 års åldern när den minsta är runt 2år, och då har de god hjälp av det barnet. Och som du säger så finns alla möjligheter, man måste bara priotera det man tycker är viktigt. I vissa fall jobbar mamman kanske 50%, och pappan fullt. Eller tvärtom. Man kanske semestrar i Sverige, istället för massa resor utomlands, om ekonomin inte räcker till. Jag vill gärna ha 4 barn (by God’s grace), men vi får väl se vad som händer. Minst 3 absolut!!

 5. “Jag har alltid önskat mig ett syskon till. Växte upp med min syster, hade jag vuxit upp med min pappa hade jag haft 23 syskon till o kanske en helt annan attityd.”Your story sounded interesting that made me curious. 23 sisters? Do you have father and you didn’t live with him? I think your life story would be a very interesting post in your blog.

 6. Ah! About number of children, that depends on personal economical and emotional conditions. Simple like this.You have every right to decide how many children you have and you have every obligation to be responsible for the consequences of your decision.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s