Lördagsgodis


Jag fattar fortfarande inte detta fenomen där man ska ta en dag i veckan och proppa kroppen full men allt man kan komma på. Sitta framför tv med tacos, chips, popcorn, godis och allt vad det innebär.

Värst är min omgivning som tittar på mina barn med huvudet på sned för det är synd om dem som inte får lördagsgodis av sin mamma… URSÄKTA. Har jag missat något. Vad är vitsen med att jag ska lära min 4 åring och min 2 åring att det är en belöning att man varje lördag ska fylla kroppen med skit för det är så man gör. Varför ens skapa detta behov. Har man stannat upp och tänkt efter vad vi stoppar i oss egentligen. Jag äter gärna godis, älskar chocklad och är ingen som inte tar en bit eller två om det bjuds men jag vägrar tro att alla barn i Sverige MÅSTE ha godis på helgen.

Alla barn mer eller mindre älskar godis (även mina) men jag har lärt dem att man äter det ibland och andra dagar inte. Det är socker i allt ändå så är det sött de vill ha så kan man äta så mycket annat. Full förståelse för barn som ställer till med stora schener och kräver godis men ändå. Är det de eller vi vuxna som ska vägleda här? Enkla vägen är väl den där godis skålen.

Ok jag är lite irriterad för att någon ansåg sig ha rätten att kommentera att vi inte har infört lördagsgodis hemma och då tar på sig att erbjuda mina ungar godis för det är synd om dem.

Mitt svar. Sköt du ditt så sköter jag mitt.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s