Vem blir Sverige nästa statsminister???


För första gången så blir jag helt matt på debatten. Kan inte låta bli att känna att samtliga partier är CRAP. Blotta tanken av Stefa Löven som statsminister gör så att nackhåret reser sig. Det enda som känns snäppet värre är väl Jimmy Åkesson… Ut med invandrarna, stäng gränserna… Ja man kanske ska göra så, vi människor är ju våra värsta fiender, rasism finns i alla former hos alla folkgrupper. Men 2014 har den tagit sig åter in i finrummen, den har finputsat, satt på sig kostym och glasögon. Synd bara att den stinker lika illa.

Socialismens förfall är också ett faktum, jantelagens Sveriga med “om inte jag får så får du inte heller” dominerar. Men samtidigt så glömmer vi bort roffa åt sig mentalitet som socialdemokraterna står för, flera politiker som påstår att de jobbar för dom svaga samtidigt som man roffar från kassan och stoppar i egen ficka. Har vi alla glömt Stefan Löfwens anknytning till LO och Trustor skandalen. Jag har inte glömt. Han tänker ta från ungdomar och småbolagen den satsning de har fått. Flera restauranger har gått ihop med ett tydligt budskap.  Många egenföretager har tack vare skattelättnaden till de bolag som anställer ungdomar kunnat anställa och därmed haft möjlighet att utvecklas och hör o häpna då även haft råd att behålla dessa… Det är detta som leder till jobb, inte att ge bidrag och låta människor vara kvar i underläge. Verktyg leder till att vi hittar nya sätt att utvecklas.

Inför detta val är jag splittrad, alla kastar skit på varandra men ingen tar fullt ansvar, ingen säger på riktigt vad de står för eller vilka verktyg de ska använda för att göra bättre. Hur ska vi komma framåt, hur ska vi överleva de kriser som hägrar…. Många funderingar finns det.

Värst var när man har en debatt på över en timme och jämlikhetsfrågan får exakt 5 minuter. Så intresserade är politikerna gällande jämlikhet i samhället, det faktum att det fanns bara en kvinna en debattrummet utom programledare talar ett tydligare språk än så. Vi kvinnor kommer alltid vara i underläga för när byxorna kommer på och gubbmentalitet kommer fram tror många män att de är en silverrygg i djungeln som ensam härskar och står upp för att slå sig hårt på bröstet… En gång gorilla alltid gorilla oavsett kostym.

 

1 thought on “Vem blir Sverige nästa statsminister???

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s