Den där härliga rasismen bland vakter


IMG_8521[1]I fredags var jag ute med min några väninnor. Vi åt middag först på Brillo. Inga konstigheter. Sedan gick vi vidare till ett par andra ställen innan vi skulle bege oss till Rose  för att möta upp min make som hade bokat drinkbord för hela sällskapet han hade på sin företagstillställning. Han ringer mig och ber mig gå före till Rose och rodda med bordet så att beställningen står framme när alla kommer då de var lite sena…

Det är här det börjar. Jag kommer fram till kön, inga konstigheter. Det står två vakter där, en kort rund rakad svensk kille och en skäggig utländsk kille. Den utländska killen tittar på mig, viskar till sin svenska kollega lagom högt så jag hör, hon kommer inte in här…. WTF. Obs jag har vid det här laget inte sagt ett ord, jag är helt nykter då vi var värdar för detta bord. Väntar en stund och den svenska killen börjar fråga runt alla som står där om de står på listan. Hoppar först över mig varpå efter ett par försök att påkalla hans uppmärksamhet jag säger till honom att vi har ett bord där inne… Håll i hatten, nu stannar han upp. Tittar förvånat på mig och sedan frågar mig under vilkett namn.

Jag säger namnet, observera jag har en mailad bekräftelse på detta. Han går o kollar med tjejen som har hand om reservationen, hon tittar ut, får ögonkontakt med mig och sedan helt iskallt säger nej hon får inte komma in. Han återkommer och säger till mig,

“ni har inget bord här, den bokningen blev nekad”. (jag tänker URSÄKTA MIG)…Ja så du kan gå.

Fine jag är inte den som står i dörren o tjafsar, snälla jag är bättre än så. Jag ställer mig vid sidan och inväntar min make med alla gäster som kommer efter 5 minuter. De möter upp mig, min make går fram till SAMMMA vakt. Säger sitt namn och att han har en bokning… HÖR O HÄPNA. Välkommen får han som svar, dröj lite så ska vi fixa med ditt bord. Det är ungefär då jag kommer fram och säger skojjar du med mig… Vid det här laget har alla våra gäster hört vad som hänt. Min make får ett utbrott (ingen förnedrar hans fru ostraffat), hon som är ansvarig för bokningarna springer in som den fega lilla råttan hon är och gömmer sig. Vakten tappar ansikte för nu inser han vad han gjort och vet inte vart han ska ta vägen, samtliga i sällskapet säger både det ena och det andra, jag var den enda afrikanen i gänget. Alla blev stumma de trodde inte att detta sker… OPEN your eyes, att vara mörk i denna stan är inte alltid så jäkla positivt.  Denna går inte att förklara bort, den går inte heller att förneka. Den var in your face punkt slut. Jag hörde, jag såg och jag kände.

Att döma någon utifrån deras hudfärg utan att ha en aning om vilka de är kan kosta en dyrt, nästa gång kan det vara denna person som sitter med nyckeln till en lösning i ditt liv. KARMA is a bitch, man ska behandla andra som man själv vill bli behandlad. Döm aldrig en person oavsett utan att ha gett dem en ärlig chans först.

Det jag påmindes om i helgen var dock att min man, våra kunder, våra vänner, och alla bekanta, ingen kommer någonsin stå och titta på när någon försöker förnedra mig eller få mig att känna mig mindre värd. 10 personer stod bakom mig och det var en självklarthet för dom att säga ifrån för mig och gå vid min sida.

Samtidigt som jag blev ledsen över hur jag blev behandlad så kände jag mig så enormt stolt över de jag hade med mig. Det värsta av allt, det är när en utlänning står i dörren på en nattklubb och tror att  han kan förnedra andra för han har någon sk makt över om man har en bra kväll eller inte.

I am a proud black woman…. Mig stampar man inte på.Om det bästa du kan uppnå i livet är att stå dörren på en nattklubb och behandla dina medmänniskor som skit ja då är du inte värd ett piss.

Min natt blev inte förstörd. Vi hade en fantastisk kväll på andra ställen ändå.

Over and out.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s