Frustrerad


Jag kan inte låta bli att bli frustrerad över föräldrar som sitter med armarna i kors och klagar i smyg när de är missnöjde med deras barns förskola och skola. Vi har precis bytt skola på vår dotter eftersom förra skolan inte var tillräckligt bra. Den skolan var ny, i tillfälliga baracker med ett schema som inte är helt satt. Nu har jag förstått att de har lyckats krapa ihop gymnastik en gång i veckan…. 1 gång i veckan och att det är med nåder denna lektion blir av. Jag blir mörkrädd. i dessa tider med stillasittande barn, där barn är överviktiga innan 5 års ålder, där barn får diabetes så lägger man inte fokus på gymnastiken. Föräldrarna på denna skola är “nöjda” under omständigheterna… SKOJJAR ni med mig. NÖJDA… Det är ett skämt. Jag blir chockad. Helt ärlig så är de bekväma, orkar inte utan skolan får lösa det där bäst det vill. De sitter på möte ut och möte in, de klagar och skriver listor och så fortsätter man titta på problemet. En mamma klagade lite väl mycket och då tyckte de att hon minsan skulle lugna ner sig. “Tänk på pedagogerna som kämpar och kom med en lösning om du inte är nöjd.”

IMG_8877[1]

Men är det verkligen föräldrar som ska komma med hur skolor ska drivas? Vad har vi skolor till då? Nej vi måste agera mycket snabbare. Medans vi väntar på politiker, skolledning mm så går våra barn i halvdana skolor. Vi gamblar med deras skoltid och är det strul dom första åren så är det inte så konstigt att motivationen inte är på topp senare i livet. Om vi låter våra barn gå i skolor som inte fångar upp dem tidigt, som inte får dem att tycka att det är roligt att lära sig, så har de som får dem i gymnasiet en stor utmaning framför sig.

Jag hade turen att gå i fantastiska skolor hela vägen från ettan-nian. Däremot var gymnasiet en stor besvikelse. Men eftersom grund var så bra så tog man sig igenom lärarkaos, dåliga lokaler mm. Idag när jag tittar tillbaka så är det grundskolan jag minns inte gymnasiet. Den tiden är så viktig så tumma inte på den någonsin för dina barns skull.

På min dotters skola är inte lokalerna så sprillans nya och magiska, men de har en fantastisk omgivning, en lärare som är så bra att jag vill börja skolan igen, gymnastik 3 ggr i veckan, läxor som ger mig som förälder insyn i vad min dotter lär sig och hur hon utvecklas och en verksamhet som är trygg där barnen är i fokus.

Det är så en skola ska drivas och vi är så glada över att vi fick in henne där.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s