Funderingar i mängder


Äntligen har jag en dator så jag kan skriva hemma. Blir så mycket enklare. Dock inser jag att utseendet på min blogg och jag är inte helt överens just nu. Måste tänka ut en design som jag gillar och som säger lite om den blogg jag skriver idag. Det är mycket som händer nu och jag känner väl att jag inte riktigt hinner med allt jag vill göra. Mes av allt är det modehus projekten som snurrar och upptar all min tid. Men vad roligt jag har. Det är tydligen då man brukar köra sig själv rakt in i en tegelmur.

Just nu går det en trend som jag faktiskt älskar rätt hårt som bygger på att man ska vara säker i sin kropp oavsett formen. Så långt är vi alla överens. Men det går en annan trend i samband med detta där man ska visa så mycket hud som möjligt för att bli accepterad…. Det är där, just där det tar stop. Man ser alla dessa småtjejer som går omkring med hela rumpan ute, magarna är ute och bh som lyser igenom deras toppar. Självklart ska man klä sig som man vill men jag har svårt för den där biten. Varför ska ens underkläder vara synliga? Till vilken nytta? Vad är det för budskap man vill ge med en genomskinlig tröja eller med rumpan ute då shortsen är så korta att man lika gärna kunnat lämna dem hemma?

Jag tror att vi ska lära våra ungdomar något annat. Respekt för jaget. Vad menar jag undrar du säkert. Jo om man respekterar sig själv så behöver man inte klä av sig för att få uppmärksamhet och man är så pass trygg i sig själv att man inte söker denna typ av uppmärksamhet heller. Vi börjar tidigt med att få in våra barn på den bana som bara fokuserar på utseende och detta är så fel. Man ser små flickor som har läppstift för att känna sig fina. Min sjuåring har inte läppstift. Jag säger att hon är den finaste personen på jorden för mig för hon är en bra människa. Utseende hör inte hemma i en sjuårings tankar. Hon ska leka, busa och bara vara barn så länge det går, hon ska inte gå omkring i korta shorts så att rumpan hänger ute, hon ska inte gå i korta toppar så att magen blir kall eller något annat trendigt påhitt. Hon ska vara ett barn.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s