Nu kommer sommaren


Med den kommer värme, alla mygg och insekter men mer än så alla dessa extremt korta shorts. Jesus, dessa shorts är så korta så man får ofta ser mer än man räknat med. Alla får klä sig som de vill man jag kan inte låta bli den här debatten med klädseln i skolan.

För mig är skolan är plats där man ska vara för att utbilda sig, växa som människa och inte bedömas av sitt utseende. Man ska klä sig med detta i åtanke. Som hyresvärd för flera skolor med barn i olika åldrar så måste jag ändå undra över de föräldrar som skickar sina barn i midjetoppar och extremt korta shorts till skolan. Varför vill man som föräldrar vara med i att bidra till att ens barn ska objektifieras? JA det är varmt men jag ser inte killar springa omkring i för korta tröjor eller shorts så det hålller inte. Detta gör att man önskar ännu mer att det var uniform i skolan. Då tar man bort fokus på att se ut på ett visst sätt och lägger energi på viktigare saker. Min dotter vill ha shorts till skolan men jag märker att det är svårt att hitta shorts som inte är uber korta för detta är bodet. Men jag vill inte att hon ska visa halva rumpan för hela världen. images

Vi måste lära våra barn att alla att alll mode är inte bra mode. I skolan ska vi lära oss saker inte gå halvnakna…. Om skolan skulle skicka hem min dotter pga klädsen så skulle jag som förälder stanna upp en stund och begrunda.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s