Min mamma är arg på mig


Buhuhu… Ibland rinner det över och man orkar inte helt enkelt. Min mor tog inte nyheten så bra med min sambo romantiska förslag. Hon tycker att vi ska gifta oss enligt tradion och varför ska vi inte ha mottagning på en gång efter kyrkan. Att åka iväg så där vad ska det vara bra för, tänk om planet störtar, eller om båten sjunker. Vi kan faktiskt bli sjuka eller blablabla.

Jag bråkar alrig med min mor, ser ingen anledning. Men jag blir lite ledsen. Den ena delen av mig är hur glad och lycklig som helst medans den andra har ångest. Jag är snart 30 år o min mor har sådan makt över mig. TRAGISKT.

Men nu måste jag ändå ställa min blivande i centrum, det är vi som ska gifta oss, vi som betalar kalaset. Våra pengar och därmed våra regler. Samtalet slutade med att hon sa hur skulle du känna om jag inte kom till kyrkan när du gifter dig. Då såg jag svart, jag sa om det är viktigare för dig att få som du vill ja då behöver jag inte heller gifta mig. För antingen gör vi det för oss eller inte alls. Det är de alternativ som finns. Finns inte en chans att jag tänker göra detta bröllop bara för att folk ska tycka si eller så. Tyvärr. Men vi är sams men jag är så jäkla labil just nu. Tål ingenting, bryter ihop av minsta lilla och gråter över allt och ingenting. Trodde först att det kanske var en bebis på gång men nej det var det inte. Just nu känns det som att man har evig pms där man är antingen jätte glad eller jätte ledsen. USH.

Men men, vi ska vara tacksamma för våra mammor, i slutet av dagen så är allt de gör menat med kärlek och kommer från deras hjärtan. Tänker man så är det svårt att vara arg på mamma för länge.

6 thoughts on “Min mamma är arg på mig

    1. Sant så sant men det är jobbigt att lägga energi på diskussioner med familjen när det ska vara ens dag.

  1. Mammor vill så väl, men ibland har de nog byggt upp lite för höga förväntningar och så blir de chockade när de inser att deras barn faktiskt har en EGEN vilja!Det är såklart jättejobbigt att bråka med sin mamma, men när det gäller ditt eget bröllop tycker jag du och din man ska göra som NI vill. Det är er dag! Lycka till!

    1. Ja det är det jag måste påminna mig om, det är vår dag. Det är vi som ska leva ihop.

  2. Självklart måste ni ha det bröllop som ni själva vill ha. På samma sätt som att ni också själva bestämmer om resten av ert liv. Allt annat är ju att förminska sitt eget liv.Men det är svårt att kompromissa om förväntningar på varandra. Det är väl så att din mamma har sin egen agenda (precis som alla andra) och det är ju normalt på ett sätt. Om hon inte förstår detta när du förklarat för henne så blir det ju annorlunda.Tack för dina råd hos mig…Tror att du har rätt i att min egen dröm är så stark att jag försöker anpassa verkligheten till drömmen i stället för att anpassa drömmen till verkligheten. Vad man blir lyckligast är nog tveklöst men varför förminska sig själv och sin dröm…? Det väl egentligen därför jag till slut tog steget att skiljas.Idag har jag mera energi och känner mig ganska stark. Mycket tack vare positiv feedback som jag fick vid min föreläsning idag.Hoppas att du också har det bra idag!*kram*

    1. Det är sant, måste fortsätta fokusera på min dag. Ingen annans.Du ska inte nöja dig med mindre än drömmen bara att se verkligheten som den är. Ju äldre man blir desto mindre tålamod har man.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s