När HIV testade du dig senast?


Man testar sig för sällan, kan du helt ärligt säga att du är frisk till 100% om du aldrig har testat dig… Den där lördagen med ett gammalt kk när det inte fanns en kondom till hands. Kan du vara säker på att han inte gav dig något.

Jag testade mig för några år sedan, är livrädd för sjukdomar och HIV för är som en dödsdom. Lycka till att träffa en partner liksom, man går på ett par dejter och sedan ska man säga, innan vi går vidare måste jag säga något…..

Helt ärligt skulle du stanna om den person du dejtade släppte den bomben? Jag hade sprungit därifrån med hjärtat i halsgropen. Eller det är vad min instinkt säger mig att jag skulle göra.

Som yngre var jag nog mer försiktig än vad man har blivit på äldre dag, då frågade man rätt ut om man träffade en kille eller så sa man innan vi går vidare så går vi och testar oss… Men på äldre dar så är man fan inte lika försiktigt vilkett i sig är en konstig utveckling. När jag och maken blev tillsammans så kom inte frågan fram förrän han han berättade för mig om sin bästa vän som hade AIDS. JA okunning som jag är på ämnet flippade jag ut. Krävde att veta om han var frisk mm. Tog han på ordet.

Sen blev jag gravid och nu skulle de leta syfilis, HIV, röda hund mm…. Nog kom en liten röst där bak som sa tänk om???

Maken är som vanligt helt lugn men jag är ju hypokondriker och tror alltid att jag har allt möjligt. Men häromdagen fick jag det på papper. Frisk som en nötkärna så jag kan säga med 99% säkerhet att jag är frisk. Jag kan inte säga 100% för tänk om maken varit på äventyr utan att dela med sig denna information. Man kan ju aldrig vara riktigt riktigt säker.

32 thoughts on “När HIV testade du dig senast?

 1. Hm, vad blir det… I torsdags eller fredags morse. Är ju på smällen, så de drog blod för att testa allt man kan testa då. :)Har testat mig många gånger innan, det är ju gratis att gå till den avdelningen på sjukan och de gör ju tester för alla sjukdomar om de ber en, så jag vet att jag är frisk i både fisken och resten av kroppen, så att säga. :)Bra bloggämne! *Kram*

  1. Ja vi gravida blir testade men tänk på alla dom som inte är gravida? Jag har många bland mina vänner som aldrig testat sig… Läskigt när man tänker på det för dessa personer skyddar sig inte alla gånger.

 2. Jag är blodgivare & på “äldre” dar- lite mer förståndig & rädd om mig…jag vill INTE riskera att dö i förtid bara för en stund av lust…vore ju illa…då blir de ju genast många färre sådana stunder…Var rädda om både Er själva & Andra!!

  1. Just det där att man ska vara rädd om sig själv och andra. Tror att många ser sig själva som odödliga och att sådanna sjukdomar inte finns inom deras kretsar

  1. Jag önskar att jag kunde vara blodgivare. Jag vet att vi med blodgrupp 0 eftertraktas men jag har sådan järnbrist att jag skulle hamna i koma.

 3. Vad jag kan ställa mig frågande till är när jag uttryckligen bad att bli testad för ALLT kollade de allt utom just HIV. Det viktigaste kan man tycka. Men nu är det gjort.

  1. I Sverige är attityden sådan, jag har också fått den responsen och frågan har du legat med någon som nyss kommit från västafrika oskyddat. När mitt svar var nej då sa, helt onödigt då. Sist jag kollade så finns det även svenskar som numer har HIV eftersom då har haft oskyddat samlag på sina semester äventyr och sen fått exakt samma respons.

  1. Shit vad duktig du är. Jag gillar inte nålar och om jag slipper så håller jag mig borta från allt som har med stick att göra. Har sagt till maken att om han någonsin är otrogen så får han banne mig använda kondom.

 4. Som blodgivare testas jag regelbundet för HIV. Klamydia testar jag direkt om jag “slarvat” med skydd, vilket sällan händer, då passar jag även på att kolla det som bör kollas.

  1. Tycker att det är ganska kul hur många som kommenterat som faktiskt är ordentliga men ändå så sprids HIV i Sverige igen för första gången på många år, liksom andra sjukdomar.

 5. Sommaren 2002…när jag och min älskling blev tillsammans. Provsvaren var självklart negativa, vilket är mycket positivt :-)Men…man kan kanske få HIV eller annat skit genom att råka skära sig på ett papper…eller hur!?!?!?…och det gör man ju lite då och då. Att vara hypokondrisk är ett helvete…*suck*

 6. Jag var blodgivare i många år, efter det har jag inte varit utsatt för smittrisker, de enda två jag haft sex med under dessa år är testade; den ena under graviditeten och min nuvarande sambo under cancerbehandlingen ifjol, så jag känner mig rätt säker…/MHz

  1. Inte ens min privatvård gjorde HIV test, trots att de kollade allt annat. Konstig inställning samhället har till något som smittar och är obotligt. Men känns ju skönt att veta att man är helt ok.

 7. Jag testade mig för exakt ett år sedan, men man får verkligen tjata om HIV-test och Hepatit. Hade jag inte sagt att jag ville ha det testet för att det kom fram att jag varit tillsammans med en missbrukare (ett missbruk han lyckades dölja hela tiden) så hade jag inte fått de testen.

 8. Jag testade mig i Juni förre året =) Men tänker göra det igen för jag är också jätteparanoid med sånt!Iallafall så måste jag säga att killar verkar noggrannare med att testa sig för det, för jag känne rnästan ingen tjej som gjort det, men nästan all akillar jag känner har gjort det

 9. Fast ärligt talat så var det inte min idé att testa mig. Men jag låg på sjukhus och då bad min mamma doktorn att kolla så att det inte var HIV eller nåt jag hade, även om det var bra att få det kollat så höll jag på att skämmas ihjäl när hon stod och sa att jag skulle testas för könssjukdomar

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s