Sjung om studentens lyckliga dag……..


Sjung om studentens lyckliga dag........

Nu är det åter dags igen. Dags för morgondagens vuxna att ta sitt stora kliv ut i verkligheten. Det ska firas, sjungas skålas och njutas för denna tid är deras.

Jag minns min studendag med lycka i själen, den 6 juni 1998 innan det blev en röd dag. Vi fick gå parad i Västerås med Svenska flaggan alla stundenter med hopp om framtiden. Många av oss firade vår sista sommar i Västerås detta år för att sedan bege oss ut mot nya mål. För mig blev första stoppet Örebro Universitet och ekonomi studier. Det var fantastiska tider.

Nu är det 2014 och nya stundenter ska ut i verkligheten, lyckligt ovetandes av det som väntar, nya kapitel skrivs och det finns alla möjligheter för stordåd. Det gäller att våga leva och utmana sig själv hela vägen. Många kravs ställs på dagens ungdomar och vissa blir så stressade att de vet inte vart de ska ta vägen. Skit i alla andras krav, ställ egna krav, bygg upp de mål du själv vill uppnå och lev efter det så blir inte livet så hårt. Men de kommande dagarna ska vara lyckans dagar där många får känna att allt är möjligt. Har jag tur så får jag uppleva detta igen om exakt 13 år när vår dotter förväntas ta studenten…. Men först skål till alla er som just nu upplever detta magiska ögonblick. Njut, ta vara på det och på er. Skriv sidorna i ert nästa kapitel och se till att uppleva nya saker så ofta det bara går.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s