H&M reklam är inte kvinnoförnedrande….Jag ser svart när jag läser detta. Många ser h&ms reklam inför julen som kvinnoförnedrande. På vilkett sätt, jag vill ha en förklaring. På vilkett sätt blir jag som kvinna förnedrad av en bild på underkläder som en butik säljer. Hur ska de marknadsföra sina underkläder? Jag blir inte sugen på att köpa ett set med underkläder om jag inte ser effekten av dom på en kropp. Ser jag ner på modellen som visar upp detta? Hur blir hon förnedrad och varför är det inta samma reaktion med kalsong reklamen? Jag vet att ni är många där ute som anser detta vara helt fel och jag vill veta hur ni tänker.

8 thoughts on “H&M reklam är inte kvinnoförnedrande….

 1. TACK!!! äntligen, ser inte heller något fel i reklamen. Vist kan man tänka att dom är för smala för sitt egna bästa ( inte alla men många) och att det inte sprider ett bra budskap. Men då spelar det ju ingen roll vad man bär för kläder.

  1. För många anser att så fort det är reklam med en tjej så är letas det fel. Med tanke på vad dessa tjejer tjänar så tvivlar jag starkt på att de gör något som känns förnedrande. Jag menar att stå framför kameran, stylad och se vacker ut för att marknadsföra ett varumärke.. Vad är problemet?

 2. Jag ser absolut inget kvinnoförnedrande i HM reklamen.Det brukar vara fin reklam med snygga underkläder på snygga tjejer.Vadi är det förnedrande? Är det förnedrande så är det väl lika förnedrande att tjejer går på en badstrand i bikini.Ähhh, det är bara löjligt, en del måste bara klaga och då klagar dom för klagandets skull inte för sakens.

  1. Vissa ser svart så fort det kommer en reklam med en tjej i underkläder. Men vi tjejer måste börja stå upp för varandra så enkelt är det.

 3. Dom som tycker att man inte kan visa upp kvinnor i underkläder för att det är sexistiskt och kvinnoförnedrande, dom applåderar samtidigt tjejer som badar topless i badhusen, där många barnfamiljer helst vill slippa se topless, jag tror att det är en hobby att kännas sig kränkt och då får man ta till vilka medel som helst.

  1. JA precis och att man ska låta håret växa ut på alla ställen för varför ska tjejer raka sig egentligen…. Vart tar det slut egentligen.

 4. Jag tycker varken att tjejer ska bada toppless eller att man ska låta bli att raka sig-om man nu inte vill låta bli-för det finns inte precis skrivet i Mose lag att kvinnor måste raka sig. Men jag tycker att alla sorters kvinnor (och män)ska visas upp i reklamen (så som verkligheten ser ut). Äldre kvinnor, riktigt gamla kvinnor, tjocka kvinnor, svarta kvinnor, korta kvinnor osv….jag tycker inte om att den unga smala kvinnan är idealet/normen. Det ger en mycket sned bild av verkligheten och gör att många unga kvinnor känner isg otillräckliga-för få ser ju ut som dem på reklamen. Det är klart för dem som själva ser ut som modeller är det inget de reflekterar över men för resten av oss vanliga så….sen vet jag att många med mig tycker att kvinnor exponeras hela tiden ÖVERALLT. Kvinnor ser ofta ut som viljolösa offer medan män som gör reklam ser starka ut, som de tar för sig. Kvinnor framställs på tex MTV som sexobjekt, männen sjunger att de ska “slå min bitch” osv…och det är inte OK. Kvinnan är ständigt ett objekt i media medan mannen handlar-och det är mycket mer sällan som män är med halvnakna på reklam-det är svårt att överhuvudtaget hitta en film utan nakna bröst eller kvinnor som gråter för att de vill ha en man-så nog är det skillnad på hur könen framställs. Jag tycker inte att underklädesreklamen är förnedrande-bara jäkligt orättvis. Äldre män kan man se ofta i reklam idag-men sällan äldre kvinnor. När jag tittar på tv så reflekterar jag över att kvinnor ständigt ska blotta sina kroppar, alltid och i alla möjliga situationer. Män som hefner dyrkas-skulle en kvinna i hans ålder dyrkas om hon levde med unga blonda män som hon efter lust bytte ut? Allt detta hör ihop. Världen är inte jämlik-den är männens och de unga vackra kvinnornas (för de kan få makt med hjälp av de män som trånar efter dem)-men när de inte är så unga längre så är den falska makten borta. Jag är för yttandefrihet därför kan jag inte säga att reklamen med halvnakna kninnor ska förbjudas-men jag önskar att kvinnor själva satt stopp för männens makt och utnyttjande av våra kroppar…..så det är mer än bara några underklädesbilder….det är hela synen på kvinnan…Förresten vi var på bio igår igen-jag och några vänner-vi såg dig i reklamen igen :).

  1. Jag gillar dina långa utlägg Emma visar att det finns en grund till dina åsikter.Men det där med att tjejer jämför sig med modellerna, helt ärligt så tror jag att det kommer väl lite från hur man uppfostrar och det ideal som man lever med.Jag som kommer från en afrikansk familj har vuxit upp med ett annat ideal där jag ansågs för smal mm. Min mamma kämpade genom hela min tonårsperiod med att försöka få mig att gå upp i vikt. Men det funkade inte, jag har alltid varit för smal fram till för 10 år sedan när jag gick upp till normal vikt. Idealet har aldrig varit smal i min familj och hellre lite att ta på än en benig kropp.Jag tror att vi måste sluta med vi och dom. Den är snygg och den är inte, den passar till det och den passar inte. Istället för att ta ge “männen” makten så ska väl vi se till att utbudet blir större. Vems är dessa ideal egentligen? Är det att anses som svag för att man är kvinlig? Jag tycker inte det, könen har sina roller vare sig man vill eller inte och detta ser man även bland djuren. Som kvinna väljer vi en man som utstrålar styrka liksom en man väljer en kvinna som utstrålar kvinnlighet. Det är något som jag inte vill ändra på, kvinliga män är inget som jag personligen finner intressant.Sen måste vi uppfostra våra barn till att känna sig nöjde med sig själva utan att mäta sig med andra. Jag har aldrig jämfört mig med andra, har vuxit upp med, det finns de som är betydligt vackrare och de som inte är det, så är det alltid. Om du tittar på de flesta modellagenturerna så drivs de av kvinnor. Vi kvinnor har fått för oss vad män trånar efter men skulle du fråga din man så är hans ideal långt borta från den trådsmala tjejen man ser på bilden. Så om det ska bli ändring på det som visas så gäller det för de tjejer som har denna bild att ändra attityd.Många gånger skyller vi på männen, visst de har en del skuld i det hela men när ska vi tjejer själva börja ta ansvar, när ska vi börja lyfta varandra till högre skyer och inte se varandra som hot?Förresten jag har varit på bio med men såg inget… Buhu. Tror inte jag skulle få på mig dom där hotpantsen idag med magen i vädret hahaha.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s