Varför stannar man i en dålig relation?


Många som klagar över sina förhållande, sex som inte funkar allt är så tråkigt bla bla bla. Gör något åt saken istället. Varför är folk så rädda för att ta tag i saker är det lättare att vara olycklig än lycklig. Ni som sitter i relationer som inte funkar vad är det som får er att stanna. Det värsta är att när en relation är dålig så är den dålig för båda och risken för att någon är otrogen blir extremt mycket högre. Jag skulle inte vilja vara med en kille om jag kände på mig att han inte var lycklig med mig för då skulle jag oskå bli olycklig på långsikt. Har man barn så väljer man att stanna för barnen, deras trygghet mm men bara för att man har barn så slutar man väl inte vara människa. Man har behov och vill känna sig åtrådd och älskad.

Däremot så är det många som känner att det är dåligt och sedan låtsas som att det regnar. Varför går man inte på par rådgivning. Ibland kan det handla om så små saker som påverkar en negativt och man tar ut det över sin partner. Vi är inte så psykolog vänliga i detta land utan man väntar tills båten har seglat innan man går och pratar med någon.

Nej, mer kärlek åt folket. Kämpa för varandra men inse också när det är dags att slänga in handduken för livet är för kort för halvdana relationer. 

4 thoughts on “Varför stannar man i en dålig relation?

  1. Människan är ju faktiskt ett flockdjur, med ytterst starkt behov av närhet till andra.Kanske är det så för folk som är i dåliga förhållanden att de helt enkelt är rädda för ensamheten, dvs hellre ett dåligt förhållande än inget alls.

    1. Ja men om det är så då är det en skrämmande tanke. Jag är nog hellre lycklig ensam en olycklig som två. Visst är vi flockdjur men innebär det att man ska ta vad som helst.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s