Sex efter barn… hur gör man.


Ännu ett sådant tabu ämne. Inget man så gärna pratar om förutom i min vänskapskrets. När är man redo, funkar det, vågar man och sen kan man bli upphetsad av att bli smekt på brösten där ens bebis suger 90 % av dagen?

En av makens vänner slängde ur sig en avskräckande kommentar innan prinsessan kom, detta var efter det att jag berättade för honom att kejsarsnitt var inget alternativ för mig hon skulle komma ut naturlig väg, hans smart kommentar var….

Hm jaha du kommer gå sönder i slamsor och bli helt sladdrig söderut. Lycka till med sexlivet efter det.

TACK för den ditt jävla svin. Ursäkta mig men jag blir lika förbannad varje gång jag tänker på den kommentaren ( som kom 3 dagar innan jag fick barn). Detta utan någon belägg, hans tjej födde deras 5,5kg bebis med snitt. Så killen visste inte vad han snackade om utan ville bara vara elak.

Hursomhelst måste jag säga att det är inte lätt att få till det på en gång o muskelaturen drar ihop sig så pass att man är som en oskuld igen. Helt sjukt och jag är redan sugen på baby nr 2. Innan det måste jag se till att kunna få till det.

Har pratat med lite vänner där det är väldigt olika med när man försökt ha sex, vissa väntade upp till 6 månader o när det väl vart dags så har det inte varit det lättaste.

En av mina väninnor sa att under 6 månader var det till o med obekvämt med sex, det gjorde ont o var inte skönt (ursäkta mig men är det inte skönt så ska man inte ha sex för sakens skull då kan man ta död på passionen)……

En annan sa att hon hade ingen känsel första gångerna.

Mitt dilemma är lite annorlunda hur slår man av mammarollen o sätter på älskarinnarollen?

 

46 thoughts on “Sex efter barn… hur gör man.

 1. Det var verkligen en onödig kommentar han fick ur sig..Han skulle nog tänka annorlunda om det vore så att hans barn inte hade kommit ut friskt..Då skulle han minsann tänka att det inte spelar nån som helst roll..Utan att allt ska ha gått bra vid födseln/hans tjejs SNITT och inget annat..Tror han att man som kvinna tänker på hur man kommer vara mellan benen efter födseln så kan han tänka om. Alla vill ju mest att första tiden och såklart hela framtiden,ska vara så ytterst bra som möjligt för bebisen och att den växer som den ska!Det där med sex..Kan jag också tänka på ibland..Hur blir det efteråt?Tror det bästa och viktigaste är att prata med varann om det hela..Första tiden kanske kan bestå av massa kyssar,kramar och smekningar och inte behöver gå så långt som till ett samlag just..Utan mer känslan efter närheten men ändå det där underbara intima som man som man och kvinna ska kunna ha och liksom påminna sig om varför just barnet blev till och hur mysigt det är nu såhär tiden efter och bebis fortf är liten..Tror att med tiden så släpper det hela..Barnet är så mycket i fokus och jag tror det är svårt att förstå det den första tiden..Hur pass mkt man kommer in i det att vara mamma och att bebisen behöver sin uppmärksamhet t ex med amningen osv..Det ordnar sig säkert med tiden..När man slappnar av mer och så..Du verkar trots allt ha en bra man och han lyssnar säkert på dig om du går och oroar dig för nåt.Kram

  1. Ja det är sant och han är lyhörd o så men man vill inte göra honom upphetsad för att sedan säga hit men inte längre. Vi har gått från ett fantastiskt sexliv för att sedan inte ha något alls. Men du har rätt, annars får man prestations ångest och det blir ingen lyckligare av. Jag får skaffa barnvakt o gå loss på honom.

 2. Jösses! Vad LÅNGT jag skrev!Inte meningen men har massa såna tankar själv och blir upprörd när vissa kan komma med såna kommentarer som den där snubben gjorde!

  1. Jag gillar långa kommentarer brukar också ibland skriva av mig när något gör att man blir extra irriterad. Som vissa idioters kommentarer.

 3. meeen tjejer… sluta att tänk på detdet kommer så småningom. Man är så lycklig över det lilla livet och allt runt det att sex är såååå sekundärt. klart att man kramas och pussas av lycka för det lilla livet man skapat…det tar kanske ett halvår innan man är intresserad igen.

  1. Jag är nog rädd för att om det går för lång tid så kanske man inte hittar tillbaka. Vill inte bara vara en mamma.

 4. Men vilken jäkel till kompis den där var då!Förstår dina tankar, men en dag vaknar sexlusten och då får mannen din se upp 🙂 När kroppen är fylld av hormoner så brukar väl inte sex vara det första man tänker på.

 5. Känn efter själv hur du känner dig..Han ser dig iaf som hans attraktiva vackra fru även nu..Men det är upp till hur du vill ha det nu ..Klart man alltid vill tillfredställa så börja sakta men säkert..Tala om hur du vill ha det och hur allt känns så får nni ta er fram & känna efter tillsammans..Tar som sagt tid att “återhämta” sig,så det kan även bli just en spännande tid ni har framför er med sexbiten…Forska lite på nått liksom..Ta en barnvaktskväll och mys lite så växer det fram ska du se..Stressa inte bara..det ordnar sig

  1. Jag ska sluta stressa. Man tänker väl att det är tjejen som går igenom allt med hormoner och förändringar mm medans för mannen så går livet egentligen vidare annat än att han kommer hem efter jobbet så finns en till liten människa där. Detta borde betyda att även hans sexlust är densamma o då vill man inte att han ska känna att frugan har blivit frigid….. Men jag vet att han inte tänker så, mina egna hjärnspöken. Skrev om detta innan hon kom o då var det en som skrev att hans lösning var att var otrogen mot frun när hon var gravid o tiden efter. Då blir man fan mörkrädd

 6. Singel46 är förvisso man, men så vet jag att min exmake inte upplevde det hela, han var frustrerad och besviken på mig…. Så här i efterhand kan jag tänka att jag kanske borde ansträngt mig mer, bjudit till fast jag inte var sugen. Men jag var dels livrädd (och det GJORDE ont i början, men kanske mest för att jag spände mig?) och dels hade jag noll sexlust. Jag fick ju all min närhet från barnen…Men mitt råd (förlåt att allt ovan låter så negativt…) är ändå att bjuda till, vill man inte ha sex hela vägen finns det ju genvägar där man ändå kan göra det skönt för sin man… Tids nog kommer lusten smygande igen, och jag tror den kommer snabbare om man bjuder till och ger sig in i det hela… Sex väcker lust :).

 7. se om d blir tredje ggn gillt *L* har lämnat kommentar två ggr, men var ggn säger internet ifrån *grrrrrrrr*din sista tanke, Den tog mig länge att komma förbi— mamma vs. älskarinna rollen…. är lite av ett kontrollfreak o därav är d svårt att bara släppa mamma rollen…sen är det inte mysigt att bli smekt över brösten när man “samtidigt” ammar… för det får igång mjölkproduktionen, o vidare mysit är d ju inte att droppa mjölk när man skall vara sexig… då är vi tillbaka till förra tanken igen :/jag tror om jag försöker att minnas att d tog ungefär sex mån innan jag va redo… är gravid igen o skall försöka att inte ramla in i gamla fällor… *L* men sålänge kärlek o förståelse finns mellan dig o din man så ordnar o löser det sig=)

  1. Först underbart med en ny bebis på gång. Men där har vi det, hur mysigt är det att så fort han tar mig på brösten så sprutar det mjölk, det vore en sak om det droppade o då ska man lägga ner arbetet med att skydda sängen mm. Vid det laget är man helt less o har tappat lusten.

 8. Människans kommentar är så omoget och egoistskt att jag inte kan förstå hur någon kan skaffa barn med honom Själv har jag tre barn med samma karl och har fött ett med snitt o de två andra normalt. Föredrar de normala förlossningarna för snitt är operation som som sådan inte kan vara normal på något sätt o där man riskerar både sitt eget o barnets liv och ska endast användas då det är nödvändigt. För att tillägga så har vårt sexliv endast blivit bättre under de 19 år vi varit tillsammans.

 9. Försöker komma ihåg…Tror faktiskt att det mest handlar om hur mycket eller lite man åtrår varandra.Kan tänka mig att en del helt går upp i mamma-rollen och inte pratar om annat än baby-relaterade saker, medan andra har plats även för annat i sitt huvud.Vet ju inte hur baby-fixerad du är, men förmodar, eftersom du tar upp frågan, att du även tänker på annat.Tror därför inte att ni kommer att ha det minsta problem.Tycker du fortfarande att din man är attraktiv, så tror jag inte det är någon som helst risk att han inte tycker detsamma om dig.Sen är det bara en fråga om tajming… 😉

  1. Vi åtrår varandra tro mig, vi har bara varit tillsammans i knappt 3 år så där är det inge problem. Det är att ta tag i saken som är problemet. Vi har försökt o det tar stopp. Sen är jag SÅÅÅ trött men vägrar säga det, låter som en dålig ursäkt.

 10. Det dröjde ganska länge innan vi hade sex efter jag hade fått första barnet. Jag syddes med ganska många stygn efter ett klipp så jag kunde knappt sitta på evigheter. Maken som var med vid förlossningen hade nog full förståelse för att det dröjde. Sen efter en tid så blir man fullt återställd och redo igen… 🙂

 11. Mycket trevligt inlägg i AB. Så skönt att höra om kvinnligt men inte sexistiskt. Kommer faktiskt inte ihåg hur vi tog oss vidare efter, men på något vis gick det. Tror mer det var ett praktiskt problem, mjölken skvätter ju.. och.. *tänker efter* Min dåvarande man måste ha varit snäll, för jag minns inga trauman. hmm.. Ditt inlägg var det trevligaste jag läst idag. *gillar*

  1. Maken är inte den krävande typen men jag känner det är hon o jag hela tiden, vill att han ska känna sig åtrådd.Tack för komplimangen.

 12. Eh era kommenterar om stygnen efter förlossningen skrämmer mig för att föda barn. Dessutom som studmed så läser man om allt som kan gå fel under en graviditet och det gör det hela inte bättre… ska nog vänta ett tag eller sterilisera mig efter jag fyllt 25…

 13. Muskulaturen kom tillbax efter någon dag, sedan var det bara att knipa igen, som vanligt.Tre veckor efter förlossningen var det okej med sex igen, för mig.

 14. Ja, jag känner igen mig i singel46’s kommentar.Sex kommer när det känns rätt, man har ju sitt nyförvärv att pyssla med, ett underverk som man inte kan sluta glädjas åt!Skulle tro att vi (exet o jag) började så smått med sex efter typ 6-8 månader. Och då var hon ju läkt och fin nertill, så ingen lustigt med det.. Det ska du inte fundera på.. *L*Sen kan det säkert vara bra med knipövningar, inte bara för sexet, utan också för läkningen och “täthet”..Lycka till! *L*

 15. Torra slemhinnor är ett litet helsike – glidmedel är bra för att slippa ha ont av den anledningen. Minns inte riktigt hur det var för oss men det började nog så smått med närhet och så lite petting och så lite handarbete och ups, efter ett par månader så var man igång igen :-)Så är det en fråga om övning att kunna lämna “mamma” i en hög med kläderna vid sängen 😉

 16. Jag har fött 4 barn. Har aldrig haft problem med att ha sex efteråt. ett par tre veckor kunde vi vänta *S*Det enda kruxet var att jag blev gravid nästan direkt efter tredje barnet, bara ett år i mellan dem! Fast det var mysigt det med!

 17. #10 har så fel…. [Kan tänka mig att en del helt går upp i mamma-rollen och inte pratar om annat än baby-relaterade saker, medan andra har plats även för annat i sitt huvud.] jag är inte ngn som går HELT upp i mamma rollen o aldrig pratade annat… men är man mamma så är man, sen är det en konst som jag läste ngn annan skriva att kunna stänga av o på… men att hårddra det så som #10 gjorde ger ju bara kvinnor/mammor att få ännu mer dåligt samvete…. kram igen.

 18. Jag tycker det är jättebra att du funderar över detta. Bara där är hälften vunnet. Prata sen med din partner också, om dina funderingar och farhågor, så har du kommit ännu längre.Jag tror det kan vara väldigt viktigt att försöka hålla sexet vid liv. På någon nivå. Och om inte sex, så absolut kel, kyssar, kramar. Men – om inte sex, så måste prat till, samtal om varför man inte känner för eller orkar ha sex. För annars kommer tvivel och funderingar som ett brev på posten.Jag tror att det är rätt vanligt att man helt kommer ifrån varandra efter att man får barn, och därmed sedan har svårt att komma tillbaks till som det var innan. Jag kan väl säga att det var så det gick till i mitt/vårt fall. Om det hade gått att hejda med mer prat, eller om utgången (skilsmässa) hade blivit densamma i alla fall, det vet jag inte. Men att barnen gjorde att vi gled ifrån varandra är säkert. Men problemet var mest att vi inte pratade om det!Så, bara att du funderar över detta gör att jag tror det kommer gå jättebra för er del! :-)Och – mina gratulationer till barnet!

  1. Tack, ja precis så tänker jag. Alla säger vänta, ta din tid mm sexet kan komma sen men jag håller inte med. Tror att för samlivet är det viktigt att det inte blir en för lång paus för annars kan man göra just det börja komma ifrån varandra och sedan kommer allt annat. Det är nog jobbigt att ha en liten men man måste komma ihåg varandra mitt i allting.

  1. Tack snälla. Hon är helt underbar, kanske värd att lägga sexet åt sidan för….. Skämt åt sido men underbar är hon.

 19. jag tror att suget o lusten kommer när den kommer o det är bara att vänta in på att bli redo… o tar det FÖR lång tid, får man kanske hjälpa till lite själv… 😉

 20. Det gäller att prata med varandra. Det är ju faktiskt så att när man är nybliven mor och sydd, stora mjölkiga bröst och luktar bäbispy hela tiden så känner man sig inte riktigt fräsch. Inte minst hur osexig som helst.Minns att jg i början “ställde upp” för att inte pappan skulle känna sig bortglömd. Men ta det på rätt sätt. Jag var så kär i honom och hade oxå lust, men inte som när jag kommit i form igen…Då var det ju inga problem.Tror du inte ska oroa dig… Det kommer.Låt dig själv få vara lite avig en stund om du behöver. Och prata!! Berätta hur du känner och att du inte riktigt känner dig redo än.Lycka till både med bäbin och mannen….

 21. Ja, det är väldigt olika för alla mammor. Men för de flesta av mina väninnor har det tagit ett bra tag innan samlivet har varit sig likt. För mig har det aldrig återkommit, men de flesta är inte som jag, så det är inget att ora sig för. Men jag har helt enkelt förändras efter att jag fött barn, lusten tills ex är inte som den var och när det sker så är det inte som förr. Jag känner fortfarande av att jag fött barn mentalt. också om det har blivit mindre. Men jag bekymrar mig inte över det för att jag inte är så sexuell helt enkelt (förutom när jag var GRAVID) då var jag verkligen sexuell….knipövningar är nog bra att göra dagligen, är hormonbalansen rubbad finns bra salvor för det. TRÄNA är viktigt för att bli harmonisk.Ge det massor av tid, och när bebben är äldre kan du koppla bort mammarollen ett tag då och då, kanske farmor och farfar kan ta dottern ett dygn eller två och ni kan åka bort bara ni två.

 22. Jag tycker inte du ska “bjuda till” som någon sa. Det kan få förödande konsekvenser. Du ska lyssna till din kropp. Men man behöve rju inte ha samla för att båda ska känna sig sexiga!En romantisk middag. En varm lång dusch tillsammans, då man tvålar in varandra med en väldoftande tvål. Här kan det ju hända en hel del saker som är trevliga som inte behöver handla om penetrering. Massage, av hela kroppen, i en säng bäddad med sidenlakan och tända ljus kan också leda till trevliga saker.Använd mun och händer istället för själva penetreringen tills du är redo.Din man och du kan njuta enormt mycket av detta!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s