Det gäller att stå på sig


Jag har haft problem med att få gå på efterkontroll efter min förlossning, något som ska vara en självklarhet men men.

Min BM hörde inte av sig efter det att jag hade fått barn och jag väntade och väntade till sist så ringde jag själv flera gånger men tanten ringde inte tillbaka. Jag som tyckte att Mamamia(Karlaplan) var så bra. Men jag gav mig inte och till sist så ringde jag växeln och berättade om mitt dilemma och det faktum att jag kännde mig åsidosatt för jag ville verkligen prata med någon. Man vill veta att man har läkt som man ska mm med tanke på att jag blev sydd och så. Hon i växeln förstod och bokade in en tid, hon sa att om inte min BM kunde den dagen så skulle hon höra av sig till mig med en annan tid.

När dagen D kom så åkte jag dit med min lilla älskling glad över att äntligen ha fått en tid, väl där 25 min tidigare än utsatt tid satt vi fint och väntade och väntade och väntade. När utsatt tid kom och passerade med 35 minuter började jag få onda aningar. Så jag ställde mig utanför hennes dörr. 20 minuter till och hon kommer ut och tittar förvånat på mig. Hon informerar mig att hon minsann inte har någon tid med mig denna dag för enligt hennes kalender hade hon ett annat datum, nu hade hon en massa andra patienter men jag fick gärna vänta 3 timmar tills hon var klar och då kunde hon ta mig. Jag stod där helt paff och fattade ingenting.

Åkte hem igen (obs det tar mig 1 timme att åka dit), sen väntade jag och väntade, lillen var sjuk den dagen jag skulle dit enligt hennes kalender. Men nu är hon 13 veckor och jag tänkte att va fan nu måste jag få träffa någon. Måste veta om varför jag har konstiga smärtor och sexet inte går att genomföra för tillfället.

Jag ringde till vårdcentralen där lilltjejen har sin läkare men de informerade mig om att jag kunde inte börja gå där förrän jag var klar med den BM som följde min graviditet… Ha då gick man in i en vägg.

Men när jag berättade för min kusins sambo om detta så sa hon att jag skulle ringa Mamamia på Södermalm där hon går, de är tydligen betydligt proffsigare. Sagt och gjort, jag ringde dom igår och fick komma in samma dag.

Fick träffa en underbar BM som var lyhörd och informativ, henne ska jag ha om det blir flera barn. Vi pratade länge och mycket om mina funderingar mm. Sedan så gick vi igenom detta med spiral som jag har varit livrädd för men som jag har ändrat inställningen för.

Sedan var det dags för undersökningen, då fick jag veta varför det har gjort så ont när vi har försökt ha lite vuxen tid, jag hade nerver som hade vuxit mellan stygnen och när hon rörde vid dom så var smärtan olidlig. Men som tur är så brast dom och kom ut så nu blöder jag lite och får vänta med aktiviteterna till det är läkt. Sen upptäckte hon också att jag inte kan knipa med musklerna så nu ska jag träna, träna och träna lite till.

Ja slutet gott och allting gott. Jag är glad att jag inte gav mig. Nu kanske jag får ligga.

7 thoughts on “Det gäller att stå på sig

  1. Brast stygnen när hon rörde vid dem eller nerverna? Om du har lust nån dag får du gärna utveckla lite, för en blivande nervös förstagångsmamma!

    1. Hon pressade till men detta är rätt vanligt o inget att oroa sig för. Hon sa att den hade lossnat förr eller senare. Med andra ord oroa dig inte det kommer att gå jättebra.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s