Total blank och full av sorg


Dom senaste dagarna har jag varit helt lamslagen. Tom inombords och en liten röst som växer sig starkare och starkare inom mig. Det som hände i Trollhättan slog ner hårt som bomb. Visst finns det våldsmän därute men vad är det som händer i trygga, vackra Sverige. Det går ut sk “larmrapporter” mm om hur invandringen ska skada detta vackra land, om hur flyktingarna hotar vår trygghet och hur vi måste se till att mota bort dessa för allt vad det innebär.

Men stop ett tag, vänta lite. Vilka är det som egenligen hotar vår trygghet? Vilka är de som utsätter detta annars så trygga land för terror? Jo den där inhemska Svensken från en småstad som anser sig stå över lagen och tar till våld för att få sin vilja igenom. Den som bränner ner våra hus och hugger ner våra barn. Den personen är inte muslim, han tillhör inte IS utan denna person anser sig vara bättre än alla dom och därmed för att “skydda trygga ” Sverige så utsätter han andra folkgrupper för terror. För det är precis vad detta är. Det är ren och skär terror. Vad är det som gör denna person bättre än militanta fanatiker som använder religion som verktyg för sina handlingar. Vad kostar det oss skattebetalare när man gör så här. Stanna upp, reflektera och tänk efter.

Medans denna terrorvåg sprider sig sitter många av oss i våra vhusrån och förfäras över den utveckling som sköljer över oss som en tsunamivåg som växer och växer i kraft och styrka. Hur många fler barn ska behöva dö. Dessa stackars människor som har rymt från terror och krig, kommer hit bara för att uppleva allt på nytt. Vad har de gjort för att förtjäna detta vidriga öde. Jo de föddes på en annan del av denna planet. Denna planet som tillhör oss ALLA.  De har inte gjort oss något ont, de har bara kommit hit och frågat om de kan stanna här en stund så deras barn kan sova en hel natt utan att höra bomber utanför, utan att behöva vara rädda för att kidnappas eller värre. Jag är ett sådant barn. Det traumat blir man aldrig av med men man läker och lär sig leva ett nytt liv.

Synd för dom att den bilden av det lovade landet visar sig vara ett luftslott som börjar lukta riktigt illa. Vi är många som vill leva i trygghet, vi är många som vill det här landet väl.

Utgå inte ifrån att jag är ond bara för att min hud är brun och min tonläge en annan. Om ditt hus börjar brinna så är det inte jag som har tänt på, men jag är nog den som kommer att hjälpa dig släcka denna brand och tillsammans kommer vi åter bygga upp det som en gång bränts ner.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s