Afrikanskans julkupp


Detta är min absoluta favorit tid på året. November är en tråkig månad men den försvinner fort för snart kommer december med allt det magiska den bär med sig. Helt amazing. Jag var och köpte julpynt till kontoret. Min chef var inte alls sugen på att jag skulle pynta hela kontoret men han gav med sig när han såg mitt inköp idag. Hans första reaktion var, fastighetsbolag ska ju se propra ut och då kan man inte hålla på och pynta. Det är inte seriöst. Mina kollegor höll ju med. Jag är ensam tjej med bara killar så jag fick köra en tung kampanj för att få igenom detta med julmys på kontoret. Ack den som ger sig.

Så vad jag hade med mig när jag begav mig ut var  följande:  jag fick inte köpa en julgran och jag fick inte ha tråkiga ljusstakar i fönstrerna. Hm…

Ok nu fick man knepa lite för att få till det. Jag gick till Åhlens i City (min absoluta favoritbutik) och där hittar man ju alltid något. 1 timmer senare hade jag bränt 2500 kr på julsaker och det var inte mycket man fick men jag tänkte att jag testar och ser vad chefen tycker. Jag hade redan köpt in det jag behövde för våra glöggdagar (även det krävde en hel del övertalning)

Till min stora förvåning så gillade han allting jag hade köpt. Frågade inte ens vad kalaset gick på.

Så det blev 4 st sådanna vackra ljuslingor som ser ut som en julgran. Ganska bra storlek och kan både vara i fönstret eller på en byrå. Måste dock köpa en till för chefen vill ha en på sitt kontor också. Hm, han som var så anti hela grejjen.

Istället för en julgran till entren hittade jag dessa vackra kvistar med ljus. Så snygga och stilrena. Jag köpte två lådor för det skulle räcka. Nu ska jag köpa en hög vas att ha dom i. Min chef undrade om ljusen ändrade färg…. Eh… Det är svarta kvistar, hur skulle det se ut om lamporna blinkade och ändrade färg. Nej inte riktigt min stil, strikt stilrent ska det vara och det betyder vita lampor. Punkt slut.

Tidigare gjorde jag även detta inköp på duka. Detta måste vara årets snyggaste glöggskål. Den är såå snygg att jag var tvungen att ha den till kontoret. Ska nog köpa en likadan hem. Jag har övertalat herrarna att varje måndag efter advent ska vi dricka glögg som en bra start på veckan. Alltid ska man möta motstånd men jag la till att det skulle vara starkvinsglögg och lussebullar då ändrades attityden.

Det var däremot inte så lätt att hitta muggar till den så det blev dessa från saga form. Tänkte tradionell Svenks jul när jag såg dom och då var jag tvungen att ha dom också. När man jobbar på ett Amerikanskt företag så måste man ta tillfällen i akt för att låta det Svenska lysa igenom lite.

Nu är min chef mer ivrig inför mitt julpyntande så han frågade om jag skulle sätta upp allting denna vecka. Men det blir det inte, vi har nyanställt och jag har ett kontor att inreda så det får bli nästa vecka. Han går och pillar på mina kassar och börjar komma in i julstämningen. Det kallar jag ett väl utfört uppdrag och julen är nu införd på vårt kontor. Efter det ska jag planera julbordet som i år ska avnjutas på Stallmästaregården på självaste Luciadagen. Har jag riktigt tur så får jag hit ett luciatåg också.. Går det så går det. Mina kollegor från utlandet kommer vara med då och då gäller det att köra fullt ut. Förra året var så lyckat att jag känner pressen på mig att slå i år.

4 thoughts on “Afrikanskans julkupp

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s