Borde jag skämmas


Helt ärligt jag vet inte. Men idag när jag kom stressandes (som vanligt) så blev jag stoppad av en tjej typ 30+ som undrade om jag kunde hjälpa henne. Jag stannade upp för jag la märke till henne och tänkte att hon kanske hade gått vilse men oj så fel jag hade.

Damen i fråga undrade om jag kunde dra mitt månadskort i spärren så att hon kunde komma in…… Eh NEJ det tänker jag inte.

Efteråt hade jag blandade känslor, hade det varit en uteliggare så hade jag nog reagerat annorlunda. Men så var det inte. Jag känner så här, mitt kort kostar numer 690 kr i månaden, jag bor i skogen och är illa tvungen att köpa ett kort varje månad. Sen har vi bil som vi tar ibland och ni som bor i Stockholm vet att tullen slukar en stor del varje månad. Förutom detta så betalar jag 33 % i skatt varje månad och ja man försöker göra rätt för sig. Månadskortet höjs varje år pga de som plankar och åker på vår bekostnad.  Nu såg jag bara svart och kännde NEJ vet du det går att köpa kuponger på Pressbyrån,  varför anser du att jag är skyldig att se till att du kan komma igenom spärrarna så att kortet kan höjas ännu mer nästa år. Jag menar det gick från 650 kr till 690 kr. Den 500 lappen mer per år  hade jag kunnat göra annat för men jag har inget annat val än att betala. Hur skulle du ha gjort?

Jag reagerar likadant när ungar frågar om jag kan köpa ut cigaretter och alkohol. Har du inte åldern inne så ska du hålla dig borta från skiten.

6 thoughts on “Borde jag skämmas

  1. Nej..faktiskt så skulle jag reagera på samma sätt som du. det är ändå jag själv som betalar för det hela och som du säger,det höjs varje år pga andras oansvar.har hänt mig par ggr,att någon kommit fram till mig och frågat samma sak.då har jag pekat mot pressbyrån eller gett de rådet att köpa sms-biljett,för svårare än så är det inte.kunde du ta dig till platsen så kan du också åka från den.det borde de ha tänkt på innan de stod vid spärren.så,det var rätt tänkt och sagt av dig *

    1. Skönt att jag inte är ett ego som inte är solidarisk. Men man vet att det är alltid så att man ifrågasätter sina handlingar när någon gör saker som gör att man får dåligt samvete.

  2. hmmm att hon frågade känns ju desperat på nåt sätt av henne, jag skulle skämmas om jag var henne. Måste haft nån form av stress el så. men när folk försöker springa in efter mig genom spärren och sneaka på mitt kort på det viset, så brukar jag med skadeglädje bromsa in så de inte kommer med, så blir de i stort sett klämde i dörrarna och spärrarna börjar tjuta.. så vänder jag mig om och “ser ner” på personen i fråga.. Sen köper jag aldrig ut cigg el alkohol, eller bjuder på en cigg, men det är för kidsens skull bara. Det har det bättre utan, de vet bara inte om det än.

  3. Du ska absolut INTE ha dåligt samvete.. jag gör likadant! Det är som du säger, varför ska folk åka snålskjuts. Hände en sån grej för min lillasyster under idol-uttagningarna. Hon hade stått i kö (ute i regn och rusk) sen 7 på morgonen och vi 14 tiden var det äntligen dags för henne att få komma in inomhus! Då ringer en tjej till henne, som fått hennes nummer av en gemensam kompis till dem, och säger att hon snart är där och kommer och ställer sig hos henne. Vilket utbrott jag fick på den s k gemensamma vännen! Nej! Man ska inte åka snålskjuts på andra.. och jag skulle inte heller köpa ut. Köpte inte ens till mina systrar innan de fyllt 18.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s